Edicions Camacuc

Maria_José_Arana

María José García Arana

Em diuen María José, soc d’Almoines i, fa uns anys que dibuixe al Camacuc les historietes que passen a la tribu de Cap Indi.

Els dibuixos estan fets amb tècniques mixtes, aquarel·la, tinta xina, ordinador…

Cap Indi és un bruixot xaman molt jove que viu en la tribu dels “Cactus del Desert”. El seu nom és Cactus Salvatge i es va convertir en el gran cap de la tribu perquè ningú més ho volia ser. Les seues aficions són: interpretar cançons sense fi amb el tam-tam, amb el pesar de la seua tribu. També li agrada escriure poemes d’amor i dansar les danses màgiques gràcies a les quals pot parlar amb els esperits de tots els elements de la natura.

Espere que us agraden i us facen somriure de tant en tant.

Personatges

Cap Indi

Vídeo de María José en acció

Rafa_Reinoso

Rafa Reinoso

Nasqué l’any 1934 a Cararroja (L’horta Sud). Ha sigut treballador de banca. Des que era menut tenia afició a dibuixar, però, no començà fins els anys 60 que ho va fer a l’Editorial Valenciana en la revista Jaimito, on va crear uns quants personatges.

L’època més important fou a partir de l’any 1985 quan començà a col·laborar amb CAMACUC. En la Revista Camacuc Pasqualet i companyia intentaven fer passar-ho bé als xiquets i les xiquetes. En l’actualitat encara continuen donant guerra.

Ha il·lustrat diversos llibres de contes, de text, àlbums, etc.

Personatges

Ploramiques   Pasqualet   Ximet

Vídeo de Reinoso en acció

Marc llorens

Marc Llorens naix a Alcoi al 1970. És llicenciat en Belles Arts per la Facultat de Sant Carles de València. Ha treballat com autònom per a diverses empreses del món de la il·lustració, el còmic, l’animació i l’ensenyament. Actualment realitza dues sèries de còmic a les revistes Camacuc i Era Garbera. “La formiga nº 13” i “Tonet eth Mosset” respectivament. Resideix a Alacant.

Pàgina Web de Marc

Personatges

carla_marc_llorens

Carla

carla_marc_llorens-imatge

Vídeo de Marc Llorens en acció

José_Fonollosa

José fonollosa

Em dic José Fonollosa i vaig nàixer a Vinaròs en 1975. Des que recorde he dibuixat, i ja ben petit la meua il·lusió era ser dibuixant d’historietes. Els meus còmics preferits, quan era nen, eren els Barrufets, Superlópez i Astérix.

He dibuixat per a un bon grapat de fanzins (còmics fets per aficionats), i d’una manera professional he fet treballs per a publicitat i col·laborat en revistes com Serra, Batracio Amarillo i Dos Veces Breve.

En febrer de 2006 va sortir a la venda el meu primer còmic a escala nacional: Billy Bob

Col·labore en Camacuc des de fa uns nou anys, amb les sèries Trapelles a l’Olimp i Hotel Monster que espere que us agraden tant com a mi m’agrada dibuixar-les.

Personatges

vampi_personatges_josé_fonollosa

Comte        Vampi         Majordom         Lluna

vampi_josé_fonollosa

Vídeo de José Fonollosa en acció

Manel_Gimeno

MANEL GIMENO

Manel Gimeno és il·lustrador i guionista. Ha dedicat bona part de la seua carrera professional al públic infantil com a col·laborador de la revista Camacuc, on ha publicat centenars d’historietes des de 1990;  com a guionista de televisió per als programes infantils de TVV; participant en diverses sèries de ficció, humor i dibuixos animats, com ara “Marco Antonio” per a TVE o “Les Aventures de Babalà” per a TVV.

Ha publicat nombrosos àlbums de còmics i il·lustracions per a diferents editorials i institucions: Corts Valencianes, Ajuntament de València, Port de València, Palau de la Música, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Conselleria d’Educació o Biblioteca Valenciana. L’IVAM i el MuVIM han exposat part de la seua obra gràfica dins de les mostres VLC Valencia Línia Clara i València en Vinyetes, respectivament.

Personatges

destarifats_manel_gimeno_personatges

Avi             Xiquet             Gos             Dr. Píxel

destarifats_manel_gimeno

Vídeo de Manel Gimeno en acció

BURGUITOS

Artista polifacètic (pintor, il·lustrador, músic, cantautor). Estudià dibuix en l’escola d’Arts i Oficis i molt prompte s’interessà per dibuixants de còmic europeu i americà com Moebius, Carlos Giménez, Robert Crumb..

Als vuitanta començà a publicar els seus primers dibuixos en revistes i fanzines independents: El gat pelat. En el 85 col·labora en la revista Madriz, i il·lustra un conte d’Enric Valor: El llenyater de Fortaleny. Començà una estreta relació amb Camacuc dibuixant còmics i il·lustrant llibres com: El llop Cento i companyia, Soldada roja, Remigi el missatger, Nicasi i Blai…

Ha fet exposicions en la Sala Brillante, Perdido Club, Amigos de las artes plásticas, galeria imprevisual.

Des de l’any 1998 imparteix cursos d’il·lustració en l’Escola d’Artesans de València

Té un estil propi inconfusible.

Pàgina Web de Burguitos

 

Personatges

Nicasi            Blai

burguitos_nicasi_i_blai

Vídeo de Burguitos en acció

Toni_Cabo

TONI CABO

Toni Cabo és actualment un dels il·lustradors valencians més coneguts i un referent en el món de la historieta infantil en català. Ha il·lustrat una trentena de llibres de literatura infantil i juvenil per a les editorials més importants del país. Vinculat des dels seus inicis a les revistes Camacuc, Tretzevents, Esquitx o Piu-Piu, és creador de les genials historietes de Boro, Moro i Puromoro i l’encantadora Lucrècia, personatge inspirat en la infantesa de Lucrècia de Borja, de l’emblemàtica Georgina, de la sèrie humorística Domèstics i de les delicioses tires humorístiques d’en Boro publicades, també, en la revista catalana Tretzevents.

Ha participat en diverses exposicions col·lectives d’il·lustració. Seleccionat per la OEPLI en la Biennal d’Il·lustració de Bratislava al 2003. També ha fet els storyboards de l’original sèrie d’animació en plastilina Caracolímpics de la Productora Truca Films i la Cinquième (Canadà).

Personatges

boro_moro_i_puromoro_toni_cabo_personatges

Puromoro          Boro           Moro

boro_moro_i_puromoro_toni_cabo

Més còmics de Toni Cabo

Vídeo deToni Cabo en acció

Jesús_Huguet

Jesús huguet

Jesús Huguet naix a València l’any 1976 (però es cria a Alberic, poblet de la Ribera Alta conegut per les seues mones de pasqua). Des de ben menut mostra un irrefrenable impuls per dibuixar a les taules de la seua classe de l’escola. Irremeiablement, uns anys després, es llicència en Belles Arts en la Facultat de Sant Carles de València, on contacta amb el col·lectiu de dibuixants valencians 7 Monos, del que passa a formar part l’any 2000, publicant sèries de còmic com “El mapa de seda” o “Les Hussards”. Després de llicenciar-se, comença una peregrinació per diversos estudis de disseny, on treballa com a dissenyador gràfic i il·lustrador, fins que, mentre resideix a l’Argentina, descobreix el gust per la il·lustració editorial. Des d’aquell moment (amb una breu pausa per a fundar el seu propi estudi de disseny, Estudio 55) no deixa de treballar professionalment en el camp de la il·lustració i el còmic. Crea les sèries “Sebastià Somiat, aventurer il·lustrat”, “3 Vampirs” i “Imaginautes” per a l’editorial Camacuc (a més de dos àlbums dedicats a Jaume I i al Tirant Lo Blanc) i la sèrie “Llàtzer i els Lemurians” per a la revista “La Pelitrúmpeli”; guionitza i il·lustra els còmics de “L’escriptor de l’any” per a l’Acadèmia de la Llengua, i dibuixa gran quantitat de llibres per a editorials com Bromera Edicions, Tàndem, Ediciones SM, Norma Editorial, Algar, Edicions 96, Carena Editors i d’altres. És, a més a més, el dissenyador oficial d´entintats i festivals com l’Agroeròtic de l’Alcúdia, el Festival de Titelles de la Ribera o la coneguda productora Albena Teatre.

Web:www.jesushuguet.com

Personatges

imaginautes_jesús_huguet_personatges

Imaginautes

Vídeo de Jesús Huguet en acció

Zoraida_Zaro

zoraida zaro soto

Zoraida Zaro (1.980, València), dibuixant de còmics, il·lustradora, humorista gràfica i guionista. Llicenciada en BBAA en la Facultat de Sant Carles de València, també vaig passar per l’Escola d’Arts i Oficis i l’Escola d’Artesans. Algunes de les coses que he fet són: portades per a llibres (Orciny Press), il·lustracions per a llibres de text (Anaya), còmic infantil (Era Garbèra i Camacuc), àlbum il·lustrat (“Breu Gatopedia Il·lustrada”), còmic per a adults (revista Yerba), humor gràfic (Cannabis.es), còmic en segells independents i fanzines (Ultrarradio Ediciones, “Arròs negre”, “Tumba Swing”…) També he treballat com a colorista i tinc en marxa el meu primer còmic llarg amb una editorial de la terreta (Grafito). M’agrada per igual dibuixar i escriure, els gelats grans, els gossos mitjans i els contes curts.

Personatges

Anna Gamma

Pere_Amorós

pere amorós

És dibuixant i professor d’Educació Plàstica i Visual al Col·legi Sagrado Corazón a Dènia. Llicenciat en Belles Arts amb l’especialitat de dibuix (sí, de veres!).

Dibuixa al Camacuc des de fa molt de temps. També, però, ha il·lustrat llibres de text i ha fet treballs de disseny a la revista Malasombra, El Xafarder o per la revista cultural Metròpolis.

Autor de Corgelat i dels Contes de l’oncle Pere. Quasi res! Si coneixeu les seues historietes podreu deduir que no en diu cap cosa seriosament.

Personatges

corgelat_oncle_pere_pere_amorós

Oncle Pere            Corgelat

contes_oncle_pere_pere_amorós

Vídeo de Pere Amorós en acció

Carles_Tarazona

carles tarazona

Carles Tarazona Vela, nasqué en 1977 a Paiporta. Es graduà com a dissenyador gràfic a l’Escola d’Arts i Oficis de València. Publica els còmics d’Alina en la revista Camacuc des de l’any 2016. També publica a l’editorial digital Tebeox, des de l’any 2018 la serie Green Eyes, aventures cannabiques.

A banda dels còmics, fa personatges amb xicotetes peces de materials varis (metall, plàstic, fusta…,) anomenats Residus.

Més info.

Personatges

alina_carles_tarazona_personatges

Alina          Carxofa          Traca         Pollet

Més còmics de Carles Tarazona

joan Escrivà

Em portà una gavina en 1977. Sempre m’ha agradat dibuixar i llegir còmics i no he volgut parar mai de fer-ho. Actualment edite el Camacuc on publique les historietes de la Barraqueta de la ciència i del Cocodril. També faig moltes de les il·lustracions dels contes.

A banda, m’encanta anar al camp a lluitar contra els esbarzers així com tocar la guitarra, cosa que ja no faig tan sovint… Espere que us agrade la revista i s’ho passeu de meravella llegint-la, jo m’ho passe de cine fent-la!

Personatges

Joan Pare            Tófol            Joan            Cocodril

Més còmics de Joan Escrivà

Vídeo de Joan Escrivà en acció

Edicions Camacuc S.L
C/ Pintor Benedicto, 6 BD
46200 Paiporta
CIF B46406799
edicionscamacuc@
hotmail.com
Tel: 628 22 69 09

Amb auditoriaOJD_logo_simple

Amb logo_appec_2016

Amb logo_amic