COL·LECCIÓ LA TARDOR adults

GALERNA D'AIGUAMAR

Galerna d'Aiguamar: és un recull de quatre contes i quatre relats poètics tots vuit relaconats amb la mar. En els contes, Mercé, barreja el món de la fantasia anb escenes de la vida quotidiana, fent ús de l'humor unes vegades i de la ironia altres. Amb tot, l'enyorança ens apareix, de tant en tant, amb pinzellades d'un llenguatge poètic que contrasta amb l'estil col·loquial que caracteritza els quatre contes.

Preu : 6 €

LA COVA DELS ESTELS

La cova dels estels. Joan, Vicenta, Anna, Lluí­s i Carles formen una colla d'amics. Estudien COU i s'han de reunir unes quantes vegades per acabar un treball sobre fenòmens paranormals. Un dia, però, apareix Roger, un jove que acaba d'arribar de Terrassa. A partir d'aquest moment les vides de Vicenta i Joan correran un gran perill. Uns ulls intensament brillants, un vell manuscrit desaparegut, un traí¯dor i una cova seran alguns dels elements que conformen aquesta història de fantasia i suspens.

Preu : 6 €

QUE LA PUNTA D’UN PARAIGUA

Toni és un xic molt simpàtic, té 14 anys i, com tots els seus amics, acaça les xiques com qui acaça un notable. Si tot això ho juntem a un viatge de fi de curs de vuité i, si a més eixe viatge és a Mallorca, tindrem un fum d'anècdotes, amors, desamors, aventures i desventures dignes de ser contades a tots aquells que vulguen passar-s'ho bé. Qui no va més eixit que la punta d'un paraigua?

Preu : 6€

ACÍ HI HA GAT EN SAC

Ací­ hi ha gat en sac: Aquell matí­ Biel s'havia alçat capficat amb un examen de matemàtiques, i de camí­ s'havia topetat amb un gat. Mai, però, havia pogut imaginar que per haver-lo provocat estava a punt d'emprendre un viatge al·lucinant a través de les vàries vides que ells tenen alhora. Biel els tenia molta mania i, com sol passar, havia acabat enamorant-se d'una gata, però ell no ho sabia. En aquesta apassionant història descobriràs que rere de qualsevol animal hi ha una vida, potser la teua. Pau Marqués, va nàixer fa uns anys a un poblet de l'Horta que se'n diu Alfara. Allà ha viscut sempre fins fa poc, i allà és on començà a fer-se gran. Ara treballa de profesor a un institut, i aprofita el temps lliure per inventar-li aventures a la seua amiga Georgina, un personatge de còmic. També de tant en tant escriu algun disbarat per marejar el personal, amb aquesta història en tens una bona mostra. Més en pla seriós va escriure una novel·la, El receptari de Malima que guanyà el premi "L'Encobert" de Xàtiva l'any 1990. També té al calaix de casa l'esborrany de moltes històries que pensa donar a conéixer a poc a poc.

Preu : 6 €

LA LLUNA M'HA PARLAT DE TU

La lluna m'ha parlat de tu. Després d'una llarga separació, Laura i Marc es reuneixen a la costa per passar l'estiu junts. Aquells dies havien de ser feliços i inoblidables. Tanmateix, els passejos per la platja, les festes, l'amor i la tendresa no aconseguiran evitar que el drama s'apodere d'aquell escenari i de les seues vides. Els negocis d'un empresari corrupte i la gelosia d'una dona abandonada convertiran aquell estiu en el record d'un gran amor impossible. Mª Jesús Bolta i Bronchú (Meliana, l'Horta, 1958) és autora de diversos contes infantils, entre els quals figuren La bruixa Merenga i El sol sense son, publicats en la col·lecció "Contes de llar", i de novel·les juvenils com La cova dels estels també publicades en aquesta meteixa editorial. Ha estat guardonada amb els premis Samaruc (1993) i Vila de l'Eliana (1994), ambdós de narrativa juvenil.

Preu : 6 €

QUE UN POLP EN UN GARATGE

...Que un polp en un garatge. Nelo acaba d'eixir de l'escola per entrar en l'institut. Al mateix temps els seus pares s'han separat i ha de mudar-se d'un poblet de la Ribera a la ciutat de València. És normal, doncs, que es trobe més perdut que un polp en un garatge. Sobretot si afegim la seua mala sort amb les xiques i l'amistat de gent tan boja com Toni, Empar, Pep o Sofia, que acabaran de marejar-lo amb les seues bromes, els seus jocs i la seua divertida manera de veure la vida. Però, Nelo aprendrà també a devertir-se. Tota una aventura. Xavier Mí­nguez (València, l'Horta, 1970). No satisfet de publicar Alí­cia al paí­s de la xocolata (Aj. Meliana, 1991) i ...Que la punta d'un paraigua (Ed. Camacuc, 1990), ens ha deixat aquest nou llibre i se n'ha anat a veure món amb l'esperança que ningú no el trobe per a criticar-lo.

Preu : 6 €