COL·LECCIÓ CONTES DE LLAR a partir de anys

EL RACÓ D'EN PAU I DEU CONTES MÉS

Diuen que molt abans d'inventar-se l'escriptura, la paraula ja hi era en boca de les persones i que l'emprava per tal de comunicar-se oralment entre ells. Així­ doncs, aquestes històries les llegiràs; emperò, més les guadiràs si algú amb veu ferma, i no per això menys dolça, te les llig o us les llig. Llavors, asseguts en qualsevol racó, potser fins i tot al. terra, us oblidareu del temps que us envolta. Aleshores, esdevindreu, sereu sense dubte, companys dels protagonistes que per sempre els tindreu al vostre costat.

Preu : 5 €

LA PRINCESA PITUDETA I PANXUDETA

Sabatí­n i Miranda "la Xulipanda", monarques de Pispissiganya Mata la Ganya, esperaven un fill i creien que donarien al seu poble com a hereu un prí­ncep alt, ros i ben polit. El que tingueren, però, fou una princesa especial... amb encanteri inclós. Aquesta princesa trencarà el model de princesa tradicional i els portarà de cap amb les seues entremaliadures.

Preu : 5 €

TEGOLINS I TEGOLINES

Tegolins i Tegolines és un conjunt de tres contes plens de fantasia on trobareu un rei que menja xocolata per a desdejunar, un pastisser ben valent, criatures menudiues, gegantots destarifats, una bruixa i molts més personatges que us faran somiar.

Preu : 5 €

EL DESTÍ DE BEN-SORTUT

En el poblet d'Amacasta, els dos fills majors d'Ali-Bufa deixen sense herència al germí menut Ben-Sortut. El xic ha d'anar-se'n, del poble, a buscar-se la vida. Sota una carrasca, lluita i guanya una serp que li conta una història de tres cavalls. Gràcies a ells li succeeixen una sèrie d'esdeveniments. Quan el lliges tu, el Ben-Sortut i jo serem amics.

Preu : 5 €

QUEDA'T COCOLLUÇ

Un animalet fantàstic, que va amb la seua motxilla replegant històries arreu del món, conta a una colla d'amics i d'amigues quatre històries. Històries en què, la desmitificació de la por i la defensa de la creativitat i dels valors ecològics són presentats amb un llenguatge que barreja els registres més col·loquials amb aquells més lí­rics.

Preu : 5 €

AMUNT LINA, AMUNT

Lina, Lina, rellotge rebel i desatinat, com t'has atrevit a desafiar-me a mi que sóc la fada dels temps passats i presents i veniders? La teua única missió és de fer sonar el xiulet a l'hora programada. T'enviaré un encanteri que hauràs de desfer abans que el Sol no haja donat mitja volta a la Terra, sinó quedaràs encantada per sempre.

Preu : 5 €

HOLA FLAC!

Carmesina Calderer parlava sola. Era inventora, sempre pendent de les seues creacions. Sa mare es molestava frenètica quan la sentia. Per això parlava baixet secret. Però es bellugava amb gràcia i es mostrava simpàtica amb ella mateixa. Carmesina parlava sempre amb el seu gos blau invisible. El seu nom era Flac.

Preu : 5 €

DOMILÀ PRÍNCEP DEL SO

Vindrà un dia en què aquesta història succeirà en un món que encara és desconegut per tu, pels teus amics i, fins i tot,, pels més savis de la terra. Jo la sé perquè l'Ocell del Demà me la va contar el dia del meu aniversari. Aquest és un ocell enginyós que conta històries que succeiran en temps veniders.

Preu : 5 €

L'ESCRIVENT D'HISTÒRIES INVENTADES

Teniu davant vostre un llibre menut. Conté alguns contes, uns pocs fragments d'una història que va començar vés-i-busca quan, i que durarà probablement tant, que no teniu que preocupar-vos. Realment, ben bé es podria dir que no tindrà final... M'agradaria que endavant foren amics vostres i que provareu de conversar amb ells per a què us conten més històries de les que en saben. Ben segur que en saben moltes, moltí­ssimes... Passeu la pàgina i passeu-ho bé, molt bé.

Preu : 5 €

LA LLUNA

La lluna és un recull de quatre contes, escrits entre els anys 80-85, destinats principalment als xiquets i les xiquetes; encara que amb la possibilitat de dues lectures: a la superfí­cie de les xicotetes narracions floreja un conte infantil -fantasia, dolçor, tendresa-; per altra banda, els contes són una al·legoria: la recerca constant de bellesa, i la voluntat de salvació mitjançant la fusió amb ella.

Preu : 5 €

EL CAPITA PÈRTIL

Un vell submarí­ que va prestar servei durant la Segona Guerra Mundial és noliejat per tal de realitzar l'última singladura, abans de ser debastit. El capità Pèrtil i la seua tripulació tornen a l'escenari on es va produir la batalla de Midway. Els mariners, que acompanyen el capità, són els fills dels que anys enrere lluitaren contra els japonesos. A través del periscopi descobreixen una illa que no existeix en el seu mapa de navegació i decideixen explorar-la. En desembarcar s'adonen que els animals de l'illa han sofert una mutació. El que sembla un misteri anirà desvetllant-se a poc a poc, fins que hi troben uns personatges ben singulars que habiten l'illa. Un estrany ser els vigila des de la malesa. Els mariners seran atacats per animals però continuran avant.

Preu : 5 €

NADAR I GUARDAR LA ROBA

Nadar i guardar la roba és un recull de tres contes. En el primer, Préstec, se'ns relaten les peripècies dels germans bessons, Enric i Antoni, que, de tan compenetrats com estan, són capaços d'afrontar qualsevol prova i superar-la fàcilment. A Multipart, un oncle dels bessons té un infart en assabentar-se que la seua dona ha tingut set xiquets de colp. Sort que els han nascut amb un pa sota el braç com aquell que diu... Finalment en Nadar i guardar la roba ens trobem Enric, anomenat popularment el Tarzan dels Reguerots, acabat d'arribar dels Campionats d'Europa de Natació per a Monyicots, on ha aconseguit tres medalles d'or. A instàncies de la locutora del Canal 69, ens explicarà els seus accidentats inicis en aquest esport. Prepareu-vos per riure!

Preu : 5 €

MERCEVIDETA

Mercevideta va ser la primera incursió de l'autor en el món de la narrativa. "És un retrobament amb la literatura de la nostra tradició oral: les rondalles. Un modest homenatge a escriptors com Enric Valor o Joaquim G. Caturla, que amb la seua constància i art han sabut recobrar una part important del patrimoni literari popular". Però, sobretot, Mercevideta és una història que ens fa somniar amb uns temps on qualsevol cosa era possible.

Preu : 5 €

EL LLOP CENTO I COMPANYIA

El llop Cento és la contalla més popular de la Ribera Baixa del Xúquer. En ella se'ns expliquen les aventures i desventures del llop Cento i la rabosa Carmela. E.P. és un ninot de ficció cinematogràfica que un bon dia decideix visitar uns xiquets de Favara. Entre unes altres peripècies, viatgen a la Lluna, sopen a casa de Vicenteta i, encara, fan un gran berenar a l'escola abans de l'Extraplanetari no se'n torne cap la seua galàxia. La ciutat de les mones és la narració de l'accidentat debut del Mico's Circus al poble de Vicenteta i del llop Cento. No debades, un llamp va desballestar mig circ i vora cinc-centes mones se les enginyaren per començar a fer trapelleries a manta.

Preu : 5 €

ALISMA

Alisma és una història d'aventures, d'herois, de monstres, d'éssers fantàstics i d'amor, on es mescla la realitat i la fantasia. Una història carregada de sorpreses inimaginables i de situacions inversemblants al voltant d'un món que l'autor ens presenta com real i amagat entre nosaltres.

Preu : 5 €

EL SOL SENSE SON

El sol sense son. Tot va començar quan el Sol, que havia brillat durant tot el dia, va dir a la Lluna , que no, que no pensava bellugar-se del Cel, que volia descobrir què feien els humans quan seien a prendre la fresqueta. A partir d'aquell moment, la Lluna, les Estrelles, el poble de Menjamassa i el seu representant més insigne, l'alcalde, intentaran convéncer el Sol perquè es retire i permeta que vinga la nit.

Preu : 5 €

RONDALLES DE LA RIBERA

Rondalles de la Ribera és un recull de contes populars arreplegats al C.P. Sant Blai de Llaurí­ durant el curs 1989-1990. Esperem que, a partir d'ara, Tronxaferro, Plater i Cadena, Sanxa, la Rabosa i el Llop, Saoret... seran nous personatges de la nostra rondallí­stica.

Preu : 5 €

POPOF TÉ PROBLEMES

POPOF. Al llarg de la meua vida he conegut personatges meravellosos, alguns molt simpàtics, d'altres molt dolcets però, conéixer un fado com Popof, us assegure que ha estat per a mi una sorpesa. Popof és un fado d'allò més destrellatat, que només pensa emprenyar tothom. La gent, en veure'l, mai no sap on amagar-se. Sort que, a la fi, un munt de coses faran que canvie el seu comportament.

Preu : 5 €

LES AVENTURES DE BLANQUET

Les aventures de Blanquet narra la història d'un gat que aconsegueix el desig de convertir-se en xiquet. Una volta convertit, té una sèrie d'aventures per diversos pobles de la Safor. Són aventures plenes de fantasia i ficció, on apareixen fantasmes, fonts i colometes màgiques. És un llibre que manté l'atenció del lector fins al final.

Preu : 5 €